Recepten

Baba ganousch goes Arabic

150 jaar Haust, daar toasten we op. En dat doen we graag samen met jou! Daarom hebben we met ons 150-jarig jubileum de lekkerste toastrecepten verzameld en gebundeld in dit receptenboekje.

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 tl tahin
  • 1 tl Griekse yoghurt
  • 1/2 limoen, rasp en sap
  • 1⁄2 tl Paprikapoeder
  • 1⁄2 tl komijn
  • Fetakaas
  • Granaatappelpitjes
  • Rode ui
  • Harissa
  • Verse munt

1. Prik gaten in de aubergine, wrijf in met wat olijfolie en gaar de aubergine op 200°C voor 60 minuten in de oven.

2. Schraap de vulling uit de schil en pureer deze samen met de yoghurt, limoensap, tahin, paprika – en komijnpoeder tot een gladde massa.

3. Beleg het Haust toastje – bijvoorbeeld Krokant Toast - met de baba ganousch, een klein dotje harissa (let op, is pittig) en werk het geheel verder mooi af met de rode ui, gebrokkelde feta, granaatappelpitjes en verse munt.

Tip! Dit recept is lekker met…