Borrelplanken

Guilty Pleasure Borrelplank

Soms wil je gewoon lekker snacken. Daarvoor hebben we deze borrelplank, vol guilty pleasures. Van een zelfgemaakte milkshake tot chocoladedips en een Haust Kapsalon. Voor deze plank mag je helemaal losgaan met je lievelingshapjes!

De hapjes
  • ​Toast Frikandel Speciaal
  • Haust Kapsalon
  • Haust Mac ‘n Cheese balletjes
  • Haust Reese’s
  • Fruit en snoep in chocoladedip
  • Freakshake

Toast Frikandel Speciaal
Ingrediënten
  • Haust Snack Cups Naturel Ovaal
  • 1 pak mini frikandellen
  • 1 rode ui
  • Mayonaise
  • Olijfolie / bakboter
  1. Bereid de mini frikandellen volgens de gebruiksaanwijzing, middels frituurpan, oven of airfryer;
  2. Snipper vervolgens de ui;
  3. Als de frikandellen gaar zijn, snijd je deze in de lengte doormidden;
  4. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie/bakboter en bak de opengesneden zijde in 1 à 2 minuten krokant;
  5. Serveer de frikandellen op een Haust Snack Cup, met een dot mayonaise en wat uitjes bovenop.
Haust Kapsalon
Ingrediënten
Haust Party Extra Original Toast
200 gram voorgegaarde gesneden kipfilet
130 gram geraspte kaas
Knoflooksaus
Sambal
  1. Verwarm de oven op 180 graden;
  2. Plaats de Haust Party Extra Toast in een ovenschaal;
  3. Beleg deze met de voorgegaarde kipfilet en geraspte kaas;
  4. Plaats deze in de oven tot de kaas nét helemaal gesmolten is;
  5. Maak het af met wat knoflooksaus en/of sambal.
Haust Mac ‘n Cheese balletjes
Ingrediënten
8 stuks Haust Party Extra Toast met tuinkruiden
100 gram macaroni
20 gram ongezouten boter
100 gram geraspte red Cheddar-kaas
45 gram geraspte Gruyère
Chilisaus
Peper en zout
  1. Verkruimel de Haust Party Extra Toast;
  2. Vul een pan met water en breng het water aan de kook. Voeg de macaroni toe. Kook dit 2 tot 3 minuten korter dan op verpakking staat. Spoel de pasta koud af en laat dit goed uitlekken;
  3. Smelt de boter in een steelpan en voeg de macaroni toe;
  4. Voeg de geraspte kaas toe en roer voorzichtig tot alles is gesmolten;
  5. Breng op smaak met peper en zout;
  6. Zet de kaaspasta vervolgens in de koeling;
  7. Wanneer de Mac ‘n Cheese volledig koud is, rol je er balletjes van. Rol ze daarna door de Haust-kruimels;
  8. Serveer met een lekkere chilisaus om de balletjes in te dopen.
Haust Reese’s
Ingrediënten
8 Haust Snack Cups Naturel
200 gram melkchocolade
3 eetlepels pindakaas karamel-zeezout
3 eetlepels karamelpasta
  1. Smelt de chocolade au bain-marie;
  2. Smeer de pindakaas in de Haust snack cupjes;
  3. Smeer daar een laagje karamelpasta overheen;
  4. Haal de gevulde cups door de gesmolten chocolade;
  5. Laat de cups afkoelen in de koelkast en serveer op een bordje of zo uit het vuistje.

Serveertip

Voor deze borrelplank mag je helemaal uitpakken. Mix allerlei soorten bakjes en schaaltjes, strooi confetti in het rond en leg een gestippeld tafelkleed neer. Schenk je favoriete drankjes en geniet!

Fruit en snoep in chocoladedip
Ingrediënten
Haust Snack Cups Ovaal
300 gr pure chocolade
250 gr snoepjes
Fruit naar keuze om te dippen
  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Houd dit goed warm;
  2. Zet bakjes klaar met fruit, snoepjes en Haust Snacp Cups om in de chocolade te dippen.
Freakshake
Ingrediënten
2 bolletjes roomijs
150 ml melk
1 scheut limonadesiroop
100 g aardbeien
100 g frambozen
1 banaan
Bus slagroom
1 zak marshmellows
1 doosje smarties
  1.  Doe het ijs, een scheut limonade, de aardbeien, frambozen en banaan in de blender;
  2. Mix het flink tot het een glad geheel is;
  3. Schenk het in een glas;
  4. Maak het af met een goede toef slagroom, marshmellows en smarties.

Tip! Dit recept is lekker met…