Recepten

Frisse Yoghurt Dip

Een licht pittige, verfrissende dip op yoghurtbasis, met een kruidenmengsel van knoflook, chilipoeder en koriander. Ideaal voor de zwoele zomeravonden! 

Ingrediënten
  • 250 gram stevige yoghurt, denk aan hangop of Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 teentje rauwe knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Verse koriander
  • Peper en zout
  1. Schep de yoghurt in een kom en meng met de specerijen, maar houd de chili peper nog even apart;
  2. Pers het teentje knoflook uit en doe dit erbij;
  3. Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen;
  4. Snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes;
  5. Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door;
  6. Schep het mengsel over in een leuk schaaltje en bestrooi met de blokjes komkommer en de chili poeder;
  7. Maak af met wat gehakte blaadjes koriander.

Tip! Dit recept is lekker met…